BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

......wElc0me t0 naTIe's bl0gS....

Bila yang tertulis untukku....Adalah yang terbaik untukmu...Kan kujadikan kau kenangan ...Yang terindah dalam hidupku ...Namun takkan mudah bagiku ...Meninggalkan jejak hidupku ...Yang telah terukir abadi ...Sebagai kenangan yang terindah...


Monday, 26 December 2011

Assalamualaikum.....salam sayang....
lama dah tak coret pape kat sini....

malam nie natie terfikir pasal kebahagiaan...
erti kebahagiaan pada seseorang mungkin berbeza...


aku akui ada masanya aku cemburu bila tengok kebahagiaan orang lain...
tapi aku terlupa pada kebahagiaan yang aku ada sekarang...

betul apa yang orang cakap...
kita tak kan hargai apa yang kita ada sebelum kita kehilangannya....
Ya Allah...aku mohon...janganlah diambil kebahagiaan yang aku ada nie...
aku masih tak puas menikmatinya....

pada aku...apa yang aku ada dah cukup...
walaupown aku tak de wang beribu nak pi shopping setiap minggu...tapi aku still ada duit elaun kan...haha

walaupown mak dan ayah aku bukan datuk,datin,puan sri or tan sri... 
aku masih lagi dapat kasih sayang...aku still boleh  panggil deorang mak dan ayah...

yup..kadang2 aku cemburu dengan orang yang ada kekasih...
deorang boleh mesej dgn bf atau gf tiap2 hari....

tapi tak pe...at least aku boleh tp0n tok aku hari2...
tue pown dah terlalu bahagia wat aku....

pada aku...bukan cantik jer yang subjektif...
tapi kebahagiaan pown sama...
semua tue bergantung pada cara kita nak menikmati kebahagiaan tue sendiri...

aku tak percaya ada orang tak pernah rasa bahagia..
pada aku...setiap masa adalah kebahagiaan...

jadi...nasihat aku...menghargai apa yang kita ada tue lebih baik dari 
merasa iri hati terhadap apa yang kita tak de...

percayalah...perasaan kehilangan adalah sangat menyakitkan...
tue jer laa...

so jangan tunngu sampai dah hilang something bru nak hargai...

ok...nite...

Saturday, 19 November 2011

bila BUKIT BESAR berjaya ditawan....

Assalamualaikum....
 hummm....nak cite skit sal aktiviti masa tak de duit....
sebenarnya...tak susah pown kite nak hargai dan enjoy life kite...
percaya tak??benda yang simple pown akan buat kite happy sangat....

humm...contohnya...jogging kat bukit besar..hummm...ok pe...
Ok...tak jogging sangat laaa...hehe..banyak jalan jer....
sebab memang tak mampu nak jogging (bagi yang sayang lemak cam aku laa)....hehe

mungkin kami semua happy sebab
1-exam final dah habis....
2-OSCE pown dah habis....
3-nie yang paling best...ELAUN pown dah habis...

hummm...tapi tue bukan main point die...
yang penting HAPPY....

ok....aku gi BUKIT BESAR nie dengan member2 aku iaitu naz,dayah,kak yan ngan tikah...
memang mencabar bagi orang yang first time mcm kami nie...huhu...

kenapa mencabar???tinggi kot....


haa...bagi warga TERENGGANU mesti taw kan...dekat je dengan MYDIN MALL...humm...kalau ada yang nak try panjat bukit nie...bila korang sampai kat sini...baru je suku dari bukit tue...perjalanan nak ke puncak jauh lagi...


haa...nie masa kat suku jerr dari bukit tue...tapi still sempat ag snap picture...
tengok laa gelagat nie cm ner....happy2 je nie....

 hummm...gambar aku tak de sebab aku jadik jurukamera...hehe
nie laa member2 aku yang join panjat bukit nie....

 haa...nie muka kegembiraan bila sampai kat puncak...hehe
 haha...penat tapi berbaloi,,,rasanya kurang 2 kilo kot berat aku....

 nie pulak...ambik gambar sendiri...hummm...sweet....

 nie lagi satu...sampai terduduk bila sampai kat puncak...menggeletar lutut....
 haa...ce tengok nie..trek die cm ner...maw tak penat....

 pemandangan dari atas puncak....

 hah...picture yang paling style aku rasa....lalalala (perasan lak)....:P

 ~THE END~

Monday, 19 September 2011

sekali lagi...

 Assalamualaikum.....

malam nie hati aku rasa tak berapa tenang...jadi aku kena coretkan sesuatu dulu sebelum 
sambung studi....

aku ada cakap dengan kawan aku...
aku tanya...kenapa susah sangat aku nak melupakan seseorang??
senang je jawapan die...semua tu rahsia ALLAH...
satu hari nanti aku akan taw juga apa yang ALLAH dah tentukan nie...

jadi...biar laa sebanyak mana pown orang yang salah anggap dengan aku....
kalau tak tahu hal sebenar lebaih baik jangan menghukum seseorang...
walaupown yang aku dapat cuma curiga dan rasa tak percaya...

aku terlupa hakikat siapa aku nak mempersoalkan apa yang ALLAH dah tetapkan untuk aku...
mungkin aku masih tak nampak hikmah yang ada...

kawan aku kata lagi...sesaat kita akan rasa sayang sangat pada seseorang...
tapi...dalam sesaat juga kita boleh lupa pada seseorang...
ya...sebab tue semua rahsia ALLAH..

sekurangnya aku dah tahu macam mana rasa sakit bila rasa sayang tak dihargai...
jadi aku akan cuba menghargai orang yang sayang aku supaya orang tue tak rasa apa yang aku rasa...(kawan aku laa)

~~jadi...otak pown dah relak skit nie..nak sambung studi lagi...doakan yea...

Wednesday, 17 August 2011

bacalah dengan hatimu.....

malam nie aku ada terbaca satu blog yang ayatnya simple tapi jauh menikam kedalm hati...aku yakin dengan apa yang aku rasa...ini kerana aku dengan die akan terus menjadi boneka yang akan menghiburkan syaitan bila aku terus menjadi orang yang  menagih cinta yang tak sepatutnya dan dari orang yang bukan sepatutnya....aku sepatutnya berubah..aku harap aku ada kekuatan tue...AMIN...

mencintai tak beerti memiliki kan...
sebab cukup dengan melihat die gembira...
akan membuat aku gembira...

mungkin ada hikmah diri aku tak mendapat cinta atau dalam erti kata lain...
KEKASIH...

apalah erti KEKASIH kalau aku cuma tempat die lepaskan amarah...
apalah erti bercinta kalau aku membuat die leka bila bersama aku...
apalah erti cinta bila die terpaksa tidur lewat semata mata nak mesej dengan aku...
apalah erti berkasih selagi die bukan yang halal untuk aku...
apalah erti rindu kalau ia membuatkan aku dekat dengan NERAKA...
apalah erti sayang kalau aku dengan die melanggar hukum ALLAH...
apalah erti aku berkorban andai akan menitiskan airmata keluargaku...
apalah erti merajuk andai ALLAH berpaling jauh dari aku...

mintak maaf...aku nak jadi yang halal buat die...
yang boleh menjadi penyejuk dimata die tika die penat...
yang boleh bangunkan die tika die terlelap tidur...
aku nak die jadi seseorang yang boleh menjadi imam aku dan anak anak...
aku nak jadi master chef dalam keluarga aku yang akan kenyangkan perut mereka...
aku nak jadi nurse yang boleh merawat sakit die...

aku mencintaimu kerana agamamu..
jika runtuh agamamu...
hilanglah cintaku kepadamu...


Saturday, 23 July 2011

..bila elaun tak masuk lagii!!!!!!!

humm...bila elaun bulanan lambat masuk sangat laa susah...
rasa macam kat zaman darurat lak...huhu
huhu...sedih sangat...bila perut lapar...mulut pulak rasa nak mengunyah je...

humm...jadi terpaksa laa nati,nazurah cadburry dengan athikah makan "makanan masa sesak'...
nak taw ke apa???

aissshhh...nie kalau tok dengan mak kitorang taw mesti sadiss laa...huhu

 haa...bagi yang memang poket selalu tebal(banyak duit) mesti tak penah rasa biskut nie kan...haa...nie biskut MARRIE(ntah laa btoi ke tak ejaan nie)...tapi wat kitorang mmg sedap sangat laa nie....


 yang nie pulak korang taw laa kan...MILO FUZE...tapi korang mesti minum kan...tapi kitorang tak...kitorang wat cam jem letak atas biskut MARRIE then makan...adoooiii...sadisss....


haa..yang nie...kepok...sedap laa skit...tapi dah ada sebungkus lak tue...korang nampak tak perkataan MINI tue???nama pown mini kan...ne laa puas bila share 3 orang...hak3...

tapi tak pe...kami dah berazam...masuk je elaun bulanan nanti kami akn serbu PASARAYA MYDIN untuk dapatkan stok makanan...hehe
haa...nie laa die...MYDIN MALL yang paling besor kat kuala terengganu nie...
nie laa tempat kitorang pergi laburkan saham(habiskan duit elaun laa)....

ada je duit lebih nak pastikan stok PAMA ada...(walaupown kat kolej nie makanan nie adalah DILARANG sama sekali)....
 haha...tak boleh makan ea???dan tue bila kami lapar macam ne???huhu
tak de sape yang amik taw pown...

 haa...salah satu impian bila dapat elaun nanti...ummm...


yang nie ag satu...umm...teringin sangat nak makan...(masa tak de duit memang cam nie)....rasa cam cair dimulut je...:P

kesimpulannya...kalau korang dah dapat elaun nanti jangan laa boros macam kitorang...sebab nanti last2 korang akan sengsara sangat(dah de pengalaman)...huhu


tapi tak pe laa...agi 2 hari masuk laa elaaun tue...hehe...tempoh darurat pown dah hampir berakhir...yeeehhhaaa...

k laa...adioosss...bye2...

Thursday, 14 July 2011

~~ketawa dalam kehilangan~~

sebak,sedih,geram,hampa,benci,

semua dah bercampur menjadi satu rasa yang sama...
tak sangka macam nie akhir sebuah perkenalan...

sahabat yang selama nie nati ingat akan sentiasa menjadi tongkat untuk nati dah jauh tinggalkan nati...
mungkin die dah jumpa  kawan yang lebih baik...
mungkin takdir tuhan nak menduga tali persahabatan antara kami...

anati yusra...redha laa...jangan fikir lagi...
InsyaAllah...kalau ada jodoh...persahabatan ini akan kembali tersambung walaupown bagi nati
ia tak pernah pown putus...die kawan nati...ego macam mana pown nati akan terima..
sebab nati hargai saat die ada dengan nati masa yang lain2 tak de...

bila die pergi jauh...nati rasa macam dah hilang separuh dari diri nati...
die yang yang pertama akan tahu bila nati sedih...die yang akan tahu bila nati gembira...
die yang menyokong setiap keputusan nati...
die yang dapat terima diri nati walaupown ada kekurangan...

thanks sebab remove nati...awak dah buktikan yang nati memang tak ada erti..
ada ke tak sama je...awak dah buktikan betapa persahabatan selama 7 tahun tak memberi apa apa makna pown...

kalau awak dah ada teman lain..
pergilah..jangan toleh pada saya lagi..saya tak akan halang awak...

tapi...
kalau kawan baru awak tue dah tinggalkan awak...
jangan sedih...

tolehlah ke belakang...
sebab saya sentiasa ada di belakang awak...
saya tak pernah tinggalkan awak macam awak buat pada saya...

Tuesday, 31 May 2011

~~thaNks awak~~

humMm...sambil tunggu awak mcj...
tiba tiba rasa nak tulis s0mething pasal awk....

thaNks taw awak sebab awak baik sangat....
terharu sangat bila teringat pasal awk...hehe

apa yang awak buat saMpai saya terharu????
huMmm....

~~s0km0 saya tak serius....
tapi awak sabar je...tak marah pown dengan saya....ish2...nakalnya saya...selalu nak kenakan awak....sorie taw....hehe

~~bila mcj  dengan awak je mesti saya tertid0...hehe...
saya taw awak tunggu saya reply mcj awak...tapi saya dah lena sangat2..bila bangun pagi saya mintak maaf sebab tertido...tapi awak balas...tak pe..saya taw awak penat...awak kan keje shift petang...huhu...bersalahnya saya...



~~saya selalu buli awak....
tapi awak cakap tak pe...buli kan tanda sayang,....haha....baiknya awak... 


~~saya selalu lambat reply mcj awak....
tapi awak cepat je reply mcj saya sbb tamaw saya tunggu lama2...huhu....



Waa...bersalahnya saya...mintak maaf taw awak...bukan saya tak hargai awak...saya hargai...saya dalam proses nak perbaiki kesilapan diri saya...pape pown...awak memang terbaik laa....haha...


sorie sangat....peace...

Friday, 20 May 2011

~~peRaSaAn d! luBuk haTiku~~


                                                       
Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta


Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa


Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku


Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada


~~menunggu dan menunggu die yang dah berpunya...still tamaw ngaku ea???gurlz tue dh ngaku kat natie laa...jangan nak sorok2 ag..peritnya masa tue...ALLAH je yang tahu...rasa nak pecah tahan sebak kat dada...tapi lama2 natie yakin akan terselit hikmah disebalik semua nie...natie tak marah die nak couple dngn gurlz tue...wat laa pe yang die suka...tue hak die...tp ingat natie tak penah buang die dari hidup natie.....pelik kan natie nie...kejap rasa rindu...kejap rasa sayang...kejap rasa benci..kejap rasa meluat...kejap rasa cinta....adoyyaiii...mende laa....

~~yang pasti wat masa sekarang rasa tue dah bercampur...tak tahu mana yang betul dah...sikap dan jarak kita mungkin yang mencorakkan perasaan kat dalam hati nie....hummm....

moOd~~nAk tiDo taPi tak nganTok....
              sO nak meRapu kaT siNi....hehe



APA YANG NAK DIBUAT BILA TERINGATKAN  'DIE'.....


**TENGOK BINTANG YANG PALING TERANG SINAR
    ~percaya pada hati yang orang yang dirindui tue pOwn tengah rindukan kite..... 


**BACA MESEJ YANG DIE SEND
    ~WAhH....cara nie buat kite rasa dekat dengan die....walaupOwn jauh.....huhu




**PELUK TEDDY BEAR YANG DIE BAGI 
 
    ~umm...sweetnya....teringat cam ne romantiknya die masa tue.....hua3...romantik ke????



**DUDUK SORANG2..BERANGAN YANG DIE POWN RINDU KITE....
    ~haha...nie yang paling best...part berangan memang nati suka...hehe....



~~ummm...rindunya kat die...tapi tue laa...dapat tgk wall die kat fb pown dh ckup heppi....
    humm...klu laa die baca..(haha...mmg habiss laa)....sOrie..tapi saya mmg RINDU,MISS SGT2 KAT AWAK......

Wednesday, 11 May 2011

...leLaKi MaCh0 biLa.......

aSsAlaMuaLaikummm...
HallOoooooooo.......
 baru lepas jawab exam laa....
 mO0d pown tak BaPE Ok ag....
  nAk kUraNgkaN T*K*N*N bukan nama sebeNar jap...
  sBb jAp aG naK SmBuNg sTudi ag....



PelUk MAK dgn AYAH dgn KISS PIPI PARENTS....
~~fuhh...mmg macho habis laa...bg nati org lelaki mcm nie bukan laa
    ANAK MANJA ke KAKI BODEK ke ape... tapi seorang yg sgt2 CARING.....
     hummm...taPi jgn suka2 haTi peLuk aWeks or TuNanG k0rang,,,DOSA derr...



 MenGaku saLah dan miNtak mAaf...
~~uMmm..mach0 laa bilA buAt slah ngan minTak maAf...
    taPi bagi yg dAh ada awekS tuE...seNdiri tanGgunG la yea...
    Nape senDirI taNgguNg???HumM...k0raNg dah biaR aweks tUe tUnggu kat maLl sAmPai saTu jam...
    dAh nAik CEKANG muka dIe COVER AYU...tapi k0ranG tak sAmPai ag....bilA kOrang smPai...klu 
    taK keNa CERAMAH FREE mmg tak sah Laa...sO,,sedIakan laa SERIBU SATU ALASAN dlu ea....


PaKai baJU meLayu gi ShOpping kat mana2 maLL laa....
~~uMm...nie yang nati suke nIe...mmg machO laa...ape????taK de KELAS???haLLoo...baju meLayu nie kaN baju TraDisIonal...ptut baNgga Laa....jgn laa gi pakai baJu meLayu deNgan kaIn peLekaT...mmG out laa...haha 



Tak PukUL PEREMPUAN...
~~iNi terMasuk laa...Ibu,AdIk pereMpuan,aWeks,meMber,CikGu PereMpuan...dan yg sama Waktu dgnnya laa.....SeBab....KoranG kaN daH tahu Yang peREmpUan niE leMah...Nape Nak pukuL ag...
   umm..Klu k0raNg nAsihAt bAik2...mesti dIe deNgar laa....janGan gunA keKerasan k...


bAwaK buNga ke  cOklat ke Bagi kAt aweK korAng...skaLi skAla bgi laa kt mAk saMa...(baru laa adil)...
~~umm..mmg taK salah klu skali skala nk mnjakan aWeks...Tpi  nati pahaM..
    Klu stiap kaLi juMpe nak Hadiah mmg POKAI laa...humm...s0..k0raNg PiKir laa...
    taK baGi die merAjuk...Bagi Tak Ckp TERIMAS KASIH plak...aDoYYaiii...STRESS jgk jadIk 
    orang LELAKI nie....ish3....

Masuk meMinang teRus....(klu cuKup BajeT laa)hehe...
~~uMmm...maSuk meMinang terus...seNang...Dah Komp0m Die hAk miLIK koraNg...
    nIe tak...baRu jaDik AwekS...Dah kena KoNtrOL saKan...SENGET laa...bilA melaWan...
    "y0u mmg tak De ciri2 wanita IdaMan i"....amb0iii...sedapnya...... 

last sekali....

CakaP terus teRang biLa nak kAwin ag satU...
~~waaWAaa....adA beRani ke???HaHa...klu nk Tgk suMe benDa terbaNg cuba laa...
    Klu kEna AdmiT warD...tanGgung senDiri laa...waa....tapi yaNg pasti..mmg MACHO laa...


~~ok2...niE je Laa anTarA cEbisaN yaNg buaT  LELAKI naMpak Mach0...umm...nie sume menGikut 
     kajiAn daN peMerhatIan nati...lalala...... s0...klu Ada yaNg salAh s0rie naAaa....






Tuesday, 10 May 2011

...aWak....

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
cinta yang tlah hilang darimu
yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
selama itu pun
aku mampu tuk mengenangmu

Darimu, kutemukan hidupku
Bagiku, kau lah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah...

humm...jdik tak salah rasanya klu die still jdik yg terindah dalam hidup nati...
lg pown die dh byk mngajar tentang SAYANG.KASIH,CINTA,LOVE...
humm...mcm2 ag laa...cuma mngkin jdoh tak pnjng n kami berpisah...
tambah plak dgn faktor luaran yg mngkin tamaw kitorang still TOGETHER...huhu...
tp tak pe at least die still ada dalam mem0ri nati...wlupown nati tahu ramai yang cuba hapuskan die dari ingatan nati...NO WAY...kenangan nati dgn die adalah hak milik nati...
jadi...kata laa pape pown...walaupown dh beribu kali cakap nak lupakan die...tapi hakikatnya...mulut je cakap cam tue...tapi hati tak penah nk melakukannya..hehe... 

mngkin nie adalah keistimewaan dan kekurangan FIRST LOVE...humm...tapi still heppi coz die jdik yg pertama dan masih mnduduki tangga teratas dlm hati nati...pape pown...awk antara yg terMANIS dlm kamus hidup nati...:P